لیست اختراعات تورج مساحی زلانی
فرآيند برداشتن مقداري از پساب خروجي از محيط هاي صنعتي يا بهداشتي نمونه برداري فاضلاب ناميده مي شود. نمونه بايد نماينده اي از تمام فاضلاب توليد شده در آن مجموعه باشد. به عبارت ديگر، مي توان گفت نمونه گيري از فاضلاب بايد به گونه اي انجام شود كه بتوان به طور صددرصد گفت ” مشت نمونه ي خروار است”. به همين دليل دقت فرايند نمونه برداري بسيار حائز اهميت است و هر چه دقت اين فرايند بيشتر باشد صحت داده ها و در نتيجه تحليل داده ها داراي اعتبار بيشتري خواهد بود، نمونه برداري هاي متعارف اغلب به صورت دستي و با استفاده از يك ظرف متصل به يك ميله يا چوب انجام ميگيرد. اين عمل داراي اشكالاتي اساسي از جمله سختي فرايند نمونه گيري، ريسك بالاي سقوط براي نمونه بردار و عدم امكان برداشت فاضلاب از عمق مورد نظر بدون تركيب شدن نمونه با اعماق بالايي است؛ زيرا در تصفيه خانه هاي فاضلاب جهت انجام آزمايشات تخصصي و بررسي كارايي يك قسمت خاص از تصفيه خانه، نمونه برداري از عمق خاصي از فاضلاب لازم است. طرح مورد نظر يك نمونه بردار مكانيكي آب و فاضلاب با قابليت نمونه برداري دقيق از عمق مورد نظر، تنظيم زاويه براي كارگر نمونه بردار (جهت اطمينان از حفظ فاصله مناسب با حوضچه ي فاضلاب) همراه با خط كش محاسبه ي ارتفاع است. نحوه ي كار دستگاه به اين صورت است كه ابتدا با توجه به فاصله ي شخص نمونه بردار از محل نمونه، زاويه را تنظيم شده و سپس وسيله را وارد فاضلاب مي كنيم. ارتفاع قرار گرفتن وسيله نمونه گير به وسيله ي شاخص دستگاه قابل كنترل است و پس از قرار گرفتن ظرف در عمق مورد نظر، به وسيله ي اهرم قرار گرفته شده در دسته، درب محفظه ي نمونه گير كشيده و باز ميشود و نمونه برداري انجام گرفته و سريعا درب به وسيله ي فنر تعبيه شده در ظرف به حالت اول باز ميگردد (بسته مي شود).
با توجه اينكه در حال حاضر در لوله ها و ورودي مجراهاي عبور و تخليه فاضلاب در قسمت هاي مختلف مسكوني، تجاري، صنعتي و غيره از انواع سيفون ها و دريچه هاي مسدود كننده با هدف؛ جلوگيري از سرايت بو و ورود موجودات موذي استفاده مي گردد، اما هچنان كه مشهود است اين قطعات داري ضعف هاي عديده اي از جمله؛ نياز به مصرف بالاي آب، نياز به اتصالات فراوان، نشتي هاي احتمالي، آشغال فضاي زياد، عدم امكان جلوگيري از ورود موجودات موذي به داخل و نياز به نصب همزمان دريچه و سيفون جهت حل نسبي اين موضوع، گرفتگي هاي فراوان و غيره مي باشند. لذا اين وسيله يك «سيفون مغناطيسي نصب شونده درون لوله هاي فاضلاب، با قابليت جلوگيري از ورود حشرات و جانوران موذي، حذف بو، صرفه جويي در مصرف آب و حذف اتصالات سيفون هاي معمول» مي باشد، كه با طراحي تيوپ مانند و مغناطيسي خود درون لوله ي فاضلاب نصب مي گردد و ضمن عمر بالا و جايگزيني مناسب براي سيفون ها ودريچه هاي معمول، تمام ضعف هاي سيفون هاي رايج بازار را رفع نموده و باعث ايجاد صرفه جويي در مصرف آب و ايجاد فضايي بهداشتي تر در نقاط مذكور مي گردد
نمونه برداري هاي متعارف لجن و رسوب اغلب با استفاده از ظرف بيل مانند متصل به يك ميله يا چوب انجام ميگيرد و سعي مي شود پس از برخورد سر ظرف به كف حوض آن را بالا بكشند تا حجمي از لجن نمونه گيري گردد. اين عمل داراي اشكالاتي از جمله احتمال سقوط براي كارگر نمونه بردار، عدم امكان برداشت لجن از عمق مورد نظر بدون تركيب شدن لجن با مايعات رويي و همچنين عدم امكان برداشت لجن از عمق مورد نظر است. اختراع مذكور يك "نمونه بردار لجن و رسوب فاضلاب با قابليت نمونه گيري از عمق ته نشين شده بدون اختلاط با مايعات رويي، تنظيم زاويه دسته و امكان اتصال خط كش كشويي تشخيص ارتفاع است. پس از تنظيم زاويه ظرف ابزار وارد فاضلاب مي شود، پس از كنترل ارتفاع به وسيله شاخص، با فشار دادن اهرم قرار گرفته شده در دسته، دهانه استوانه داخلي در يك راستا با منفذ استوانه خروجي قرار مي گيرد و نمونه لجن برداشت مي شود، پس از رها سازي اهرم ترمزي و متعاقبا چرخش استوانه داخلي بصورت ساعت گرد، درب نمونه گير بسته مي شود. در طي قبل از برداشت لجن و بعد از برداشت لجن درب استوانه نمونه گير كاملا بسته است
كمبود آب علاوه بر كاهش دسترسي مردم به آب سالم براي نوشيدن منجر به وارد شدن خسارات به هزاران هكتار زمين كشاورزي شده است و تأمين مواد غذايي را با تهديد جدي مواجه كرده است. اختراع ادعايي يك تيغه ي جديد مناسب اتصال به گاو آهن چيزل است كه طراحي آن به صورتي است كه قابليت تزريق يك لايه آهكي به داخل عمق خاك را در زمين هاي كشاورزي و گلخانه اي دارد. ابزار هاي مكمل شامل گريدر و ديگر ملزومات گريدر شامل پمپ و مخزن اجتماع اين تيغه هاي جديد را كه به گاوآهن چيزل وصل شده است را بر روي خاك مي كشند و يك لايه آهكي نسبتا نفوذ ناپذير در عمق 60 تا 100 سانتي متري خاك ايجاد مي كنند. اين لايه امكان ايجاد زمان ماند طولاني تري را براي حفظ رطوبت مي دهد و در مصرف آب به شدت صرفه جويي حاصل مي گردد، همچنين اهدافي ديگر نظير افزايش بازدهي زمين هاي كشاورزي، رفع خشكي و شوري خاك را در زمين هاي كشاورزي و گلخانه اي ميسر مي كند.
در اين وسيله با قراردادن المنت براي تأمين حرارت الكتريكي و متحركسازي سر لوپ/ آنس عمل استريليزاسيون بهصورت درجا حاصل شده، و در دستهي چوبي سترونساز شياري جهت حركت سر لوپ/ آنس تعبيه شده است، هنگامي كه نياز به سترونسازي باشد قسمت انتهاي سر لوپ/ آنس كه در شيار پاييني دسته قرار گرفته، توسط دست محقق به سمت مخالف كشيده ميشود تا از حالت " قفل" خارج گردد و امكان "تو بردن" سر فراهم گردد، در اين حالت محقق قسمت انتهايي سر لوپ/ آنس را كه از شيار پاييني رها ساخته به سمت بالا ميكشد و در نهايت در شيار بالايي قرار ميدهد، در اين حالت سر انتهايي لوپ/ آنس كه يا بهصورت حلقوي يا سوزني است درون دسته چوبي در موازات المنت الكتريكي روشن قرار ميگيرد، دماي بالا مهياست كه سر لوپ/آنس را سترون نمايد، بلافاصله جهت خارجسازي سر از دسته و انجام آزمايش با لوپ يا آنس، لازم است قسمت خميده انتهايي سر لوپ يا آنس كه در شيار بالايي قرار گرفته توسط محقق آزاد گردد و به پايين كشيده شود و در شيار انتهايي قفل گردد.
موارد یافت شده: 5